Salade met Gemarineerde Asperges

Salade met Gemarineerde Asperges

gemarineerde asperges

Deze maand kunnen we nog met volle teugen genieten van onze lekkere witte asperges en dan is het weer wachten tot volgend jaar. Hoog tijd dus om een van de receptjes te delen die ik dit voorjaar al uitprobeerde.

Voor 4, klaar in 35 minuten (+ 3 uur koeling)

  • 8 asperges
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl geraspte schil van citroen
  • 4 el gehakte peterselie
  • zout & peper
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Schil de asperges, kook ze beetgaar en laat ze uitlekken. Halveer ze vervolgens en snij ze in 3 gelijke stukken.

Doe de asperges in een plastic zak en doe er de wijnazijn, de balsamico en de olijfolie bij. Sluit de zak en schud alles goed, opdat de asperges goed bedekt worden met de vinaigrette. Wel niet té wild doen, want we willen wel dat alles heel blijft, natuurlijk. Zet alles 3 uur in de koelkast.

Verdeel erna de asperges over een paar diepe borden en bestrooi met peper en zout,  citroenrasp, sesam en peterselie.

Lekker als lunch, maar ook als barbecue bijgerecht.

Libelle Lekker april 2011

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+