Tortilla met 3 Kazen en Broccoli

Tortilla met 3 Kazen en Broccoli

tortilla-met-drie-kazen

Ik ben tegenwoordig nogal into eiergerechten en dat toont zich in allerhande soorten tortilla’s, omeletten en andere baksels.

Deze versie is wat je noemt lekker en snel, maar niet bepaald aan de magere kant door de hoeveelheid kaas. On the brighter side: zonder enige vorm van granen en ook geen aardappelen. Als je er een frisse gemengde salade bij geeft is het plaatje compleet.

En had ik al gezegd dat het lekker was? Een van de de betere tortilla’s die ik al de revue liet passeren. Zeker proberen dus.

Alvast smakelijk!

Tortilla met 3 Kazen en Broccoli
 
Auteur: 
Soort Recept: tortilla
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een stronk broccoli
  • 6 eieren (bio)
  • 10ml soya room
  • 80g Roquefort
  • 50g verse geitenkaas, natuur
  • cheddar van het blok
  • olijfolie om te bakken
  • verse bieslook
  • gedroogde tijm
  • paprikapoeder
Zo maak je het
  1. Was de broccoli en verdeel in roosjes.
  2. Die blancheren we 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  3. De eieren gaan we loskloppen en we voegen al roerend de room toe.
  4. We kruiden met een halve koffielepel tijm, een koffielepel paprika, 2 eetlepels fijngesneden bieslook en peper en zout.
  5. We nemen een koekenpan en we verwarmen er op een matig vuur 2 eetlepels olijfolie in. Hierin kieperen we het eiermengsel.
  6. Verdeel de broccoliroosjes over de pan.
  7. We verbrokkelen ook de Roquefort en de geitenkaas over de tortilla.
  8. Tenslotte raspen we flink wat cheddar over het geheel.
  9. Laat zo een 12 à 15 minuten rustig bakken tot het ei gaar is.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+