Gezien op Dagelijkse Kinderkost en onthouden voor onze uitgestelde Paasbrunch. Dhr. Meus maakt deze rijke omelet in de oven en dat wilde ik ook proberen, maar de springvorm lekte langs alle kanten. Zou natuurlijk kunnen dat ik de bodem er verkeerd ingestoken had, maar ik kon niet anders dan de boel terug in de pan kieperen en weer op het vuur zettenen. Dat is ook prima gelukt: de onderkant was niet aangebakken en de eierkoek zelf was perfect gaar.
Heel lekker, maar met 10 eieren toch niet iets om in je eentje op te smikkelen.
Voor 4, klaar in 30 minuten :
- 10 eieren
- 200g gerookt spek in sneetjes
- 150g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
- 150g Parijse champignons
- 1 ui
- 1⁄2 teentje look
- enkele takjes bladpeterselie
- een klontje boter
Snij het zwoerd van het spek en snipper de sneetjes vervolgens in dunne reepjes.
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur en bak er de stukjes spek in. Laat ze enkele minuten sissen, terwijl je af en toe in de pan roert.
Snipper de ui en doe hem bij de stukjes spek.
Pel de look en plet tot pulp.
Maak de paddenstoelen schoon, snij in schijfjes en bak ze een paar minuten mee.
Roer regelmatig in de pan.
Kruid het mengsel met een beetje peper. De spekjes smaken al zout, dus wees daarmee wat voorzichtig.
Spoel de peterselie, laat uitlekken en snipper fijn. Doe bij de groenten en het spek, roer even en haal de pan van het vuur.
Neem een ruime mengschaal en breek er alle eieren in. Kluts met een garde de dooiers doorheen het eiwit.
Kieper dan de inhoud van de pan bij de eiren en meng alles goed met elkaar. Doe het mengsel dan terug in de pan en zet weer op het vuur.
Strooi een royale portie gemalen kaas over de dikke omelet en laat rustig 10 minuten bakken op een zacht vuurtje of tot het eimengsel netjes opgesteven is.