Wintersoep met Raapjes en Camembert

Wintersoep met Raapjes en Camembert

Soep van de week : rapensoep met gesmolten Camembert. Lekker.

Sinds ik quasi afgekickt ben van brood eet ik ‘s middags altijd een grote tas soep. Ik ben dus wel verplicht aan mezelf om een grote voorraad te houden in de diepvriezer, want anders heb ik niets om te eten.

In de zomer switch ik wel weer naar salades, maar in de winter is soep een lekker snelle en gezonde hap. Zeker als je er een kaasje en eventueel wat volkoren speltpasta bij doet, zoals in dit geval.

Bon Appétit!

Wintersoep met Raapjes en Camembert
 
Auteur: 
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 4 kleine rapen
  • 1 kleine aardappel
  • soya boter
  • 1,5l kippenbouillon
  • 100g Camembert
  • 4el pasta schelpjes van volkoren spelt
Zo maak je het
  1. We beginnen met alle groenten te wassen en te schillen.
  2. Vervolgens mogen ze in grove stukken gesneden worden.
  3. De Camembert halen we uit de ijskast, zo kan die wat op smaak komen.
  4. In een soepkom gaan we een klontje van de sojaboter smelten en hieraan de ajuin, wortel en prei toevoegen. Dit mag een paar minuten stoven, terwijl je soms eens roert.
  5. Daarna mag de bouillon erbij. Als je het graag vegetarisch houdt kan je groentenbouillon gebruiken.
  6. Vervolgens mogen de stukjes raap en aardappel erbij.
  7. We gaan alles aan de kook brengen, afdekken en het vuur minder zetten. De soep mag een twintigtal minuutjes garen.
  8. We gaan ze dan fijn mixen met de staafmixer.
  9. Dit is het moment om te proeven en bij te kruiden met peper en zout.
  10. De pasta mag er bij en we brengen alles terug aan de kook. Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang ze nog moet doen, maar dit zal ongeveer vijf minuten zijn.
  11. We verwijderen de korst van de Camembert en snijden hem in stukjes.
  12. De stukjes mogen op de bodem van de soepkommen, waarna we er de hete soep over serveren.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+