Gegrilde Courgettes met Ganda Ham

Gegrilde Courgettes met Ganda Ham

Gegrilde courgettes met prosciutto

Dit snelle hapje van Gordon Ramsay stond oorspronkelijk op mijn Kerstmenu, maar wegens tijdsgebrek de dag zelf heb ik het toen niet gemaakt. De ingrediënten waren wel al in huis gehaald en het heeft keurig dienst gedaan als aperitiefhapje op Nieuwjaar, vergezeld van een lekker glaasje cava.

Meng de azijn, het citroensap en een eetlepel honing tot een homogeen geheel en roer er dan geleidelijk de olijfolie door. Strooi vervolgens de tijmblaadjes erover en kruidt af met peper en zout. Dit is een zoet-zure dressing, maar als je nu proeft mag ze iets zuurder dan zoet zijn. Eenmaal aan het hapje toegevoegd komt dit wel goed.

Hak de courgette in plakjes van 1 à 1.5cm, wrijf ze in met olijfolie en kruidt ze goed met peper en zout. Gril ze op de barbecue of in een pan tot ze goudbruin kleuren. Laat daarna nog eventjes uitlekken op een velletje keukenpapier.

Dresseer een bordje met een sneetje Ganda (of een andere lekker ham) en leg er een of twee plakjes courgette op. Sprenkel er wat van de dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitjes en wat platte peterselie.

Dit hapje kan zowel warm als koud.

Courgettes met Ganda Ham


Ingrediënten

2 courgettes (kapjes afgesneden)
2 el olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 g Ganda ham (of een andere soort, wél van goede kwaliteit),  dun gesneden
2 el geroosterde pijnboompitten
bladpeterselie voor de afwerking
2 el rodewijnazijn
1 à 2 el honing
sap van 1 citroen
6 el extra vergine olijfolie
de blaadjes van een paar takjes tijm

Leave a reply