Mozzarella met Groenten en Walnoten

Mozzarella met Groenten en Walnoten

mozzarella-met-groenten-en-walnoten

Dit recept was een ontdekking. Van het Italiaanse gerief dat ik van Delhaize kreeg was er nog een pakje over met sneetjes mozzarella en ik wist eerst niet goed wat ik ermee zou aanvangen.

Ik kwam in “Puur Genieten” van Pascale Naessens dan een gerecht tegen dat er gebruik van maakt en ik besloot om het er op te wagen met een licht aangepaste versie. Het leek me wat weinig om handen als volwaardige maaltijd, maar ik was aangenaam verrast dat je hiermee wel degelijk voldoende gegeten hebt.  En dan nog lekker ook! Anders zou ik het hier niet posten, natuurlijk.

Alvast smakelijk!

Mozzarella met Groenten en Walnoten
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 8 plakjes mozzarella
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 stukje prei van een 20-tal cm
  • ½ courgette
  • walnoten
  • goede balsamico
  • veldsla
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie voor salades
Zo maak je het
  1. We wassen de paprika, verwijderen de zaden en zaadlijsten en dan schillen we hem. Snijdt hem vervolgens in reepjes.
  2. De wortel gaan we raspen en in sliertjes snijden.
  3. De prei gaan we goed wassen en eveneens in reepjes snijden.
  4. Tenslotte doen we hetzelfde met de courgette.
  5. We bakken alle groenten beetgaar in een antikleefpan met een lepeltje olijfolie. De courgettes doen we het laatst in de pan, want die moeten bijna niet bakken. Kruidt af met een beetje peper en zout.
  6. We wassen en drogen terwijl de veldsla.
  7. Neem een bord en leg er een plakje kaas op. Op de kaas komt wat veldsla en daarop wat groenten. Dan is het weer een plakje kaas en zo weer van voren af aan tot alles verwerkt is.
  8. Werk de borden af met wat gehakte walnoten, olijfolie en balsamico.

Leave a reply