Deze eenvoudige soep is even goed te bereiden met diepvriesprei als met verse exemplaren. Als je verse gebruikt, hou dan zeker wat opzij voor de afwerking zoals op de foto. Anders kun je bijvoorbeeld croutons bakken en de soep hiermee afwerken. Maar dat geeft ze dan weer een ietsje meer dat winterse gevoel. Aan u de keuze!
Voor 4, klaar in 25 minuten :
- 500g preiringen
- 1 ui, grof gehakt
- 2 aardappelen
- 1l kippenbouillon
- 150g brie
- 1 el boter
Smelt 1 el boter in een kookpot en voeg er de ui aan toe. Laat even stoven.
Voeg dan de prei toe (indien diepvries: niet ontdooien) en de in blokjes gesneden aardappelen. Laat al roerend even stoven en overgiet met de hete bouillon. Breng het geheel aan de kook, dek af en laat 20 minuten koken.
Snij de kaas in stukken. Indien de korst mooi wit is, hoef je ze niet te verwijderen. Gooi de stukjes in de soep en laat ze de laatste 5 minuten meekoken.
Mix de soep fijn en leng indien nodig aan met water. Breng op smaak met peper en zout en serveren maar.
Uit “Lekker Soep” van Colruyt