Simpel, gezond en snel klaar. Wat moet een mens nog meer op een typisch Belgische druilerige zomerdag?
Kwestie van toch ergens je vitamine D te halen, niet waar?
Zalm met Rode Curry
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: vis,oosters
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 200g zalmhaasje
- een teentje knoflook
- 3 stengels citroengras
- een halve courgette
- een rode paprika
- een middelgrote ui
- 100g champignons
- ekele korianderblaadjes
- 2dl kokosmelk
- rode curry
- wokolie
- vissaus
- 100g basmati
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- We beginnen met alle groenten klaar te maken.
- De paprika ontdoen we van de zaadlijsten, we schillen hem en dan snijden we hem in reepjes.
- De courgette gaan we wassen en in staafjes snijden.
- De champignons maken we proper met een borsteltje en we verdelen ze in kwarten.
- De knoflook en de ui gaan we pellen en fijn snipperen.
- Spoel de zalm even onder koud water en dep hem goed droog. Daarna snijden we hem in plakjes.
- Verwarm een lepeltje olie in de wok en fruit hierin de helft van de look. Laat niet bruin worden!
- Voeg de zalm toe en roerbak hem tot de plakjes mooi goudbruin zijn geworden. We halen de vis uit de wok en laten hem even rusten.
- We verhitten opnieuw een lepeltje olie en hierin fruiten we de andere helft van de knoflook, samen met het geplette citroengras. en 2 koffielepels rode curry (of wat meer als je het liever wat pikanter hebt).
- De courgette, de paprika, de ui en de champignons mogen er dan bij. Die roerbakken we nog een tweetal minuten, waarna we blussen met kokosmelk en een klein beetje water.
- Breng de saus aan de kook en zet het vuur lager.
- Voeg de zalm toe en laat nog een minuutje pruttelen.
- We kruiden alles af met peper, zout en vissaus. Afwerken doen we met wat koriander.
- Serveer de viscurry met wat basmati.