Parmezaanse Vis met Tuinkers-Avocado Salade

Parmezaanse Vis met Tuinkers-Avocado Salade

gepaneerde pladijs met tuinkers-avocado salade

Woensdag is visdag! Of was het vrijdag? Anyways: vis kan elke dag.

Dit recept kan je maken met eender welke soort vis, maar hou het duurzaam. Kies dus voor een visje dat in seizoen is en eentje dat niet overvangen is. Pladijs bijvoorbeeld.

Het gerecht staat in minder dan een kwartier op tafel. Van scratch! Perfect dus voor een snelle, voedzame maaltijd na een drukke dag.

Alvast smakelijk!

Parmezaanse Vis met Tuinkers-Avocado Salade
 
Auteur: 
Soort Recept: vis,salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 300g (witte) visfilets
  • 1 bio ei
  • Parmezaanse kaas van het blok
  • een verse chili peper
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 bakjes tuinkers
  • een citroen
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie voor salades
Zo maak je het
  1. Spoel de vis even onder de kraan en dop de filets goed droog. Kuis ze indien nodig een beetje bij en haal de laatste graatjes eruit.
  2. Zet twee diepe borden klaar waarvan eentje met twee handen geraspte Parmezaanse kaas.
  3. We kloppen het ei los in het andere bordje, waarna we een voor een de filets door het ei halen en vervolgens door de Parmesan.
  4. We gaan ze bakken in een beetje olijfolie, die we verwarmd hebben in een antikleefpan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je vis. In principe heeft vis niet zo lang nodig.
  5. Snij de chili overlangs en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snipper hem daarna fijn. Strooi de snippers in de pan, maar hou nog wat opzij voor de afwerking.
  6. De waterkers gaan we in een slakom doen.
  7. We halen het vlees uit de avocado's en snijden dat in halve maantjes. We doen het bij de tuinkers, samen met een drietal eetlepels olijfolie en een eetlepel vers citroensap.
  8. Serveer de vis naast de salade en werk af met wat rode pepersnippers.

Dit recept is gebaseerd op een gerecht uit Jamie’s Dinners (2004), door Jamie Oliver.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+