Pladijs met Kokosmelk, Groene Kruiden en Tomaten

Pladijs met Kokosmelk, Groene Kruiden en Tomaten

Pladijs met kruiden kokosmelk en tomaten

Ik ben niet helemaal overtuigd van dit recept van Pascale Naessens, maar de omdat mijn huisgenote het best lekker leek te vinden post ik het toch maar.

Je kan dit natuurlijk met eender welke witte vissoort maken, maar ik kies meestal voor pladijs omwille van zijn beschikbaarheid in deze periode van het jaar. Het is ook geen overbeviste soort en een echte Noordzeevis. Niet voor niets is hij voor de miljoenste keer verkozen tot “Vis van het Jaar”. Echter eet ik hem liever gebakken met zo’n zalig goudbruin korstje. Maar daarover meer in een latere post.

Omdat het originele recept van mevrouw Jambers zich beperkte tot enkel de vis met kruiden, tomaten en kokosmelk zette ik wat frietjes van zoete aardappel mee in de oven. Anders was het toch wat eentonig geworden. Je kan dat ook oplossen met een frisse groene salade.

Alvast smakelijk!

Pladijs met Kokosmelk, Groene Kruiden en Tomaten
 
Auteur: 
Soort Recept: vis
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 400g witte visfilet, bvb. pladijs
  • 15 kleine trostomaten
  • 100ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • een grote bos groene kruiden: peterselie, basilicum, koriander etc.
  • 1 teentje look
  • olijolie om te bakken
  • 2 grote zoete aardappelen
  • gemalen komijn
  • gedroogde chili of pili-pili
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  2. We mengen de kokosmelk met het sap van een limoen en wat olijfolie. We kruiden af met peper en zout en we persen er het teentje look bij.
  3. De kruiden gaan we wassen en we verwijderen de blaadjes van de steeltjes. Daarna snijden we ze fijn.
  4. De tomaten gaan we wassen en in helften verdelen.
  5. De zoete aardappelen mogen geschild worden, waarna we ze in frietjes snijden. We vermengen ze in een ovenvaste kom of schaal met een scheutje olijfolie, peper en zout, een halve koffielepel pili pili en een halve koeffielepel gemalen komijn.
  6. We spoelen onze vis onder de kraan, waarna we hem goed droogdeppen en eventueel nog wat opschonen.
  7. We leggen de helft van de vis op de bodem van een ovenschaal. Hierover strooien we de helft van de kruiden en we lepelen er dan wat van de saus over. Vervolgens terug vis, kruiden en dan de rest van de saus.
  8. Bovenaan leggen we dan de tomaten en eventueel nog wat plakjes limoen.
  9. Vis en frietjes mogen samen ongeveer 30 minuten in de oven. Hou de aardappelen in de gaten zodat ze niet verbranden.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+