Quiche met Ricotta en Salie

Quiche met Ricotta en Salie

quiche met ricotta en salie

Voor 4, klaar in 40 minuten:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 250g ricotta
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 2 kl bloem
  • 2 tomaten
  • 2 el geraspte pecorino
  • 4 blaadjes verse salie
  • 1 bosje bladpeterselie

Verwarm de oven voor op 200° (hete lucht). Splits de eieren en klop de dooiers los met de melk, de bloem en wat peper en zout. Vermeng dit met de ricotta.

Hak vervolgens de peterselie, scheur de salieblaadjes en schep ze bij de kaas. Klop de eiwitten tot pieken en spatel ze door het kaasmengsel. Spoel de tomaten en snij ze in dikke plakken.

Leg het bladerdeeg met bakpapier in een quiche- of taartvorm en schep er het ricottamengsel in. Schik er de plakjes tomaat op. Bestooi alles nog eens met de gemalen pecorino en zet 30 minuten in de oven.

Ik maakte er een lekkere chopped salad bij met sla, tomaten en lente-ui. Smakelijk!

Uit Libelle Lekker van april 2011

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+