Stevia Cheesecake met Bosbessen en Speculoosbodem

Stevia Cheesecake met Bosbessen en Speculoosbodem

cheesecake-met-bosbessen

Vandaag is het World Baking Day en hoewel ik niet echt een “bakker” ben, dacht ik toch maar eens een receptje te posten voor een taart. Meerbepaald een cheesecake met stevia, Philadelphia en een bodem van goeie ouwe speculoos.

Momenteel experimenteer ik nog volop met stevia als zoetmaker, dus durft het al wel eens tegenvallen. Ditmaal niet, maar ik kreeg de opmerking dat het best nog wat zoeter had gemogen. Zelf hou ik niet zo van zoet, dus doe ik er altijd liever wat minder dan meer in.

Ik ben ook nog op zoek naar de perfecte stevia, die niet zoveel bijsmaak heeft. Deze taart werd gemaakt met Pure Via stevia poeder. Zij raden aan om per 100g suiker 10g stevia te gebruiken, maar je moet natuurlijk zelf wat experimenteren met wat je lekker vind.

Deze cheesecake is wel niet suikervrij. De speculoosjes in de bodem bevatten natuurlijk meer dan genoeg suiker.

Alvast smakelijk!

PS Scroll helemaal door voor de bloopers.

lotus

 

speculaas

 

speculaas-bodem

 

speculoos

 

speculoos-bodem

 

bosbessen

 

bosbessensaus

 

cheesecake

 

Stevia Cheesecake met Bosbessen en Speculoosbodem
Auteur:
Soort Recept: dessert
Aantal Personen: 10
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 300g Philadelphia roomkaas
  • 300g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • stevia poeder (naar smaak)
  • 150g Speculoos
  • 50g soya boter + wat extra om de vorm in te boteren
  • 150g bosbessen
  • een scheutje limoncello + glaasje voor de chef
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht.
  2. We starten met de bodem en hiervoor doen we de speculoosjes samen met de boter in een blender. Mixen maar.
  3. We boteren een springvorm in en doen hierin het speculoosmengsel. We drukken het goed aan met een lepel of een bord.
  4. Doe de bosbessen in een pannetje met een koffielepel stevia en een scheutje limoncello. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager om een vijftal minuten te laten inkoken
  5. Daarna pletten we de besjes met een pureestamper en roeren alles nog eens goed door elkaar.
  6. In een grote mengkom kloppen we de roomkaas, de yoghurt, de eieren en 20g van het stevia poeder door elkaar tot een homogene massa.
  7. Die kieperen we over de bodem en we spreiden hem mooi uit.
  8. Giet hierover dan de bosbessensaus en mix die met een vork of een andere lang voorwerp wat door de kaasvulling zodat er een tekening ontstaat.
  9. Zet de taart 45 minuten in de oven.

 

Dat het ook eens mis kan gaan als je foto’s neemt van je gerechten kan je hieronder zien. Gelukkig was er net gepoetst en konden we nog een deel redden.

Don’t ask…

blueberry-cheesecake

 

blueberry-cheesecakes

Met dank aan Princess Misia voor de inspiratie. Probeer ook haar recept eens een keertje.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+