Curry met Kip, Ananas en Banaan

Curry met Kip, Ananas en Banaan

Ik had het nog nooit geprobeerd, zo’n zoete curry. In het verleden heb ik wel al met fruit in de hoofdgerechten gewerkt en dat bleek toch telkens een voltreffer. Meestal waren dat salades, maar ook in warme gerechten blijkt dat wel te werken. Dit is bovendien een zeer handig en snel gerecht dat je in no time op tafel hebt.

De rijst staat in de weg om dit Voedselzandloper proof te maken, maar ‘t is niet zo dat we er veel van eten. Vijftig gram per persoon is zeker voldoende.

Smakelijk!

Curry met Kip, Ananas en Banaan
 
Auteur: 
Cuisine: oosters
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 bio kipfilets van 100 à 150g per stuk
  • olijfolie om te bakken
  • een handvol rozijnen
  • een klein blikje ananasstukjes in eigen sap
  • 1 banaan
  • 200ml soya room
  • verse koriander
  • kokospoeder
  • currypoeder
  • 100g basmati
Zo maak je het
  1. Kook de rijst gaar.
  2. De kip snijden we in stukjes, we kruiden ze met peper en zout en een snuifje curry.
  3. Zet een wok op middelhoog vuur met een lepeltje olijfolie. Hierin gaan we de kip roerbakken.
  4. Als de kip wat kleur krijgt mag de ananas erbij. Hou het sap apart, terwijl je nog even roerbakt.
  5. Daarna mogen de rozijnen, het sap en de room mee in de wok en laten we alles wat inkoken.
  6. Op het laatste moment snijden we de banaan in stukjes en voegen die toe, samen met een lepel kokospoeder en wat fijngehakte koriander.
  7. Proeven, afkruiden en klaar.

 

Leave a reply