Koffie Onan, Leuven

Koffie Onan, Leuven

Koffie Onan

Als ik in Leuven ben en ik heb er de tijd voor, probeer ik zeker eens te passeren bij Koffie Onan aan de Parijsstraat 28, in de buurt van de welgekende langste toog van Europa: de Oude Markt. Op weekdagen is het er meestal niet te druk en je kan er even verpozen van het shoppen of gewoon genieten van een lekkere koffie of thee.

De zaak is een wat loungy ingericht en eigenlijk ziet het er een beetje uit zoals ik zou denken dat een koffiebar er hoort uit te zien. Kleine tafeltjes, banken met kussens en aangename kleurtinten zorgen voor een sfeer die perfect past bij het product. Het helpt ook dat de eigenaar een hele vriendelijke jongen is die met veel passie over zijn zaak en producten spreekt.

Binnen valt ook de grote muur met thee- en koffie zakjes op, wat je meteen in de kaart doet duiken op zoek naar die ene speciale soort die je vandaag eens zou willen proeven. Ik ben een koffiedrinker en ik probeer ook thuis goede koffie te schenken met een gepaste machine en lekkere bonen. Occasioneel neem ik bij Onan dan ook wel eens een zakje koffiebonen mee, maar voor het dagelijks tasje vind ik het net iets te duur. Meestal hou ik het dus gewoon bij een lekker kopje koffie met een van die leuke choclaatjes die je erbij krijgt.

De keuze is trouwens enorm uitgebreid en ‘t is ook niet al koffie wat de klok slaat. De grote selectie thee is indrukwekkend en daarbuiten heb je nog milkshakes, chocolates, lattes and what not. Ook een kleine selectie muffins en ander gebak ligt er te wachten op mensen met een klein hongertje.

Ik kreeg die dag mijn koffie trouwens in een speciaal toestelletje: de Clever Coffee Dripper. Dit is een soort conische beker met filter, koffie en heet water, wat begint door te lopen als je hem op je tas zet. Filterkoffie heeft het traditioneel nadeel dat het water te snel door de koffie begint te lopen, maar dat is bij dit toestel dus niet het geval. De koffie heeft eerst grondig kennis gemaakt met het water, vooraleer het doorlopen start en dat komt uiteraard de kwaliteit ten goede. Voor zo’n dingen doen we het toch?

Koffie Onan Leuven

 

Leave a reply