Risotto met Groene Asperges, Munt en King Crab

Risotto met Groene Asperges, Munt en King Crab

risotto-met-groene-asperges,-munt-en-krab

Deze heerlijke risotto maak ik helemaal klaar in de steamer. Geen gedoe met roeren en er continu blijven bijstaan. Uiteraard kan dat ook wel en moét dat ook wel als je zo geen toestel hebt, maar de stoomoven is op dat vlak mijn maatje geworden.

Ik trek ook niet persé een verse bouillon, maar ik koop een fond in de winkel. Op die manier staat dit gerecht echt met een minimum aan tijd en moeite op de tafel. Het is dan ook nog eens superlekker en behoorlijk fancy. Fast food zoals het hoort te zijn.

Risotto met Groene Asperges, Munt en King Crab
 
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 liter kippenbouillon
  • olijfolie om te bakken
  • soya boter
  • een middelgrote ui
  • 3 stelen bleekselder
  • 300g risotto rijst
  • 2dl droge witte wijn
  • een bussel groene asperges
  • een flinke hand geraspte Parmezaans kaas van het blok
  • een klein bosje verse munt
  • een bio citroen
  • een blikje king crab
Zo maak je het
  1. Verwarm de steamer voor op 100°C.
  2. We snijden de bleekselder fijn, pellen de ui en snipperen hem.
  3. We gaan de selder en de ui aanfruiten in een beetje olijfolie, die we verwarmd hebben in een pan.
  4. Als de groenten zacht zijn transfereren we ze naar een ovenschaal en doen we er een halve liter bouillon, de wijn en de rijst bij. We roeren alles eens door elkaar en zetten de schaal 15 minuten in de oven.
  5. Terwijl spoelen we de asperges en snijden we ze in kleine stukjes. We laten de toppen heel.
  6. Als de risotto na 15 minuten half gaar is nemen we hem uit de oven en doen we er de asperges bij, samen met de rest van de bouillon. Zet de schotel terug 10 minuten in de oven.
  7. Nadien moet je wel even de garing nakijken, want dat kan natuurlijk verschillen van oven tot oven en rijst tot rijst. Eventueel moet hij er terug in met wat extra vocht. In het begin is het wel wat proberen. Je wilt zeker geen te droge risotto, dus hou hem vochtig.
  8. Terwijl de rijst gaart spoelen we de muntblaadjes en snijden we ze fijn.
  9. De krab laten we uitlekken.
  10. Als de risotto beetgaar is mag hij eruit en zetten we er de munt, de king krab, de Parmesan en een eetlepel boter onder. We raspen er de schil van de citroen onder en ook het sap mag erbij, waarna we de rijst op smaak brengen met peper en zout. Zet goed door elkaar en proeven maar. Eventueel moeten we nog bijkruiden, maar da's persoonlijk.
  11. Als je hem goed vindt mag het deksel erop en laat je de risotto nog een minuutje rusten alvorens hem te serveren in een diep bord.

 

Leave a reply