Dit een klein en simpel gerecht voor elke dag. Als je liever wat meer groenten hebt of je hebt nog wat overschotjes in de ijskast kan je er wat mee experimenteren en wat uitbreiden. Dit is de basisversie, die ik maakte met een lekkere aardappelpuree.
Voor 4, klaar in 30 minuten :
- 400g kleine wortelen
- 400g kleine rode uien
- 100g gerookt spek of bacon, in reepjes
- 600g worstjes van goede kwaliteit
- 100 à 150 ml groentebouillon
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2 el boter
Schil de worteltjes. Pel de uien en snij de onderkant eraf. Spoel de rozemarijn, droog goed en rits de naaldjes eraf.
Bak ondertussen de reepjes bacon in een grote pan, zonder vetstof.
Voeg de uien en de worstjes toe en bak ze 3 tot 5 minuten mee terwijl je geregeld eens roert.
Voeg dan de boter en de worteltjes toe.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Kruid met rozemarijn, peper en zout. Laat nog 5 tot 8 minuten rustig sudderen tot de meeste bouillon verdampt is.
Smakelijk!
Uit Libelle Lekker van januari 2012