L’Air Du Temps **, Liernu – revisited

L’Air Du Temps **, Liernu – revisited

Vorig weekend mocht ik 37 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren besloten we om tweesterren restaurant L’Air du Temps in Liernu/EghezĂ©e nog ‘ns een bezoekje te brengen. Vorige keer deden we dat na een memorabele rit in een besneeuwd landschap en dat was ondertussen weer meer dan 2 jaar geleden.

Wegens niet van plan om erover te bloggen heb ik geen nota’s genomen, maar ik wil de indrukken van deze leuke ervaring toch delen. Vandaar een post met vooral foto’s en niet zoveel blabla 🙂 Het is ook mijn eerste post in lange tijd en hopelijk de start van een periode waarin ik weer regelmatig een blogpost kan delen.

Het indrukwekkende restaurant van chef Sang Hoon Degeimbre behoeft onder liefhebbers geen introductie meer. Zijn post moleculaire keuken die vooral groenten (en fruit) in de schijnwerpers zet is bejubeld door zowel Michelin, Gault Millau als andere talloze lijsten en blogs.

De avond startte op het terras, alwaar we een glaasje Champagne nuttigden met zicht op de grote tuin. De tuin waaruit de chef zijn ingrediënten en inspiratie haalt voor de prachtige borden die we zouden zien later op de avond.

Bij het aperitief horen natuurlijk ook de nodige hapjes. Geen overdaad hier, maar leuke en smaakvolle kunstwerkjes die je in een keer kan weghappen. Stuk voor stuk smaakexplosies.

lairdutemps

lairdutemps

Na de apero vonden we onze weg naar binnen, waar we plaats namen in een van de eetzaaltjes van de prachtige hoeve. De plafonddecoratie was op z’n minst “speciaal” te noemen. Persoonlijk waren we wel geen fan van de lederen tafelkleden.

lairdutemps

Het tempo in l’Air du Temps was niet overdreven hoog, wel vlot. We zaten nooit te wachten en we hadden ook niet de indruk dat het te snel ging. De bediening was meer dan correct met ditmaal ook een tweetalige ober, die meer dan zijn best deed om ons te helpen in het Nederlands. Waarvoor dank.

Het eerste voorgerecht was een pareltje: knolselder met Belgische kaviaar. Het zag er geweldig uit en het proefde dat ook.

lairdutemps

Op zaterdag is er geen menu keuze, enkel een “grote” versie “Terroir” van 8 gangen, die je kan aanvullen met aangepaste wijnen of sapjes/infusies. La Gourmande nam de bijpassende sapjes en ik beperkte me tot een glaasje wijn (Domaine De Beaumont, Vouvray, Mathieu Cosme) vermits de aangepaste wijnen vaak een te grote hoeveelheid alcohol met zich mee brengen en ik het graag beschaafd hou. Van de wijn kan ik niet veel details meegeven, maar de infusies werden meestal gemaakt met ingrediĂ«nten die ook terugkwamen in de gerechten en daardoor ook complementair waren. Op zichzelf waren het geen toppers.

Ook het tweede voorgerecht, met champignons, foie gras en gepofte quinoa, was een streling voor het oog en de tong.lairdutemps

In het derde voorgerecht combineerde de keuken kreeft met een emulsie van aardbei en stukjes witte (ananas) aardbei. Verrassend, maar iets minder geslaagd, naar mijn mening.

lairdutemps

Volgende in lijn was een kommetje met de dagvangst uit de tuin. Onder andere biet, tuinboon, tomaat en de noodzakelijke bloemetjes, overgoten met een sausje dat gebaseerd was op fermentatievocht van de groenten. Heerlijk.

lairdutemps

De eerste wortels uit de tuin waren de hoofdrolspelers van het volgende bord.

lairdutemps

Het hoofdgerecht van de avond was een “signature dish” van chef Degeimbre: Black Angus. Dit stukje rundsvlees werd gecoat met een poeder op basis van sesam en geserveerd met puree van aubergine en een soort poeder. Een verrassend bord, echter vond ik het mondgevoel niet top. In plaats van een krokante korst is het immers een zachte buitenkant. Qua smaak zat het snor.

lairdutemps

Geen desserts? Dat klopt. Het was een zeer warme dag en onze kleinste Gourmand, momenteel 4 maanden oud, had op het thuisfront besloten niet meer te willen drinken uit een flesje . Omdat je dan een risico loopt op uitdroging hebben we de rekening gevraagd na het hoofdgerecht en zijn we huiswaarts getrokken. Desserts zullen dus voor een andere keer zijn.

Die andere keer zal er nog wel komen, maar voorlopig ga ik op zoek naar een restaurant waar de gerechten met iets meer pit uit de keuken komen. Hoewel er hier prachtige en lekkere zaken geserveerd worden, ontbreekt het mij net iets teveel aan power. L’Air du Temps blijft wel een aanrader van formaat en in zijn (tweesterren) categorie een echte prijs kwaliteit topper.

L’Air Du Temps

Rue de la Croix Monet 2, 5310 Liernu

www.airdutemps.be

 

Leave a reply